YAZ OKULLARI VE YAZ DÖNEMİ DYK KURSLARI BAŞVURULARI

YAZ OKULLARI VE YAZ DÖNEMİ DYK KURSLARI BAŞVURULARI

02-06-2023

2022-2023 YAZ DÖNEMİ DYK İŞ TAKVİMİ

Kurs merkezi başvurularının alınması ve onaylanması : 01-06 HAZİRAN 2023

Öğretmen başvurularının alınması : 07-14 HAZİRAN 2023

Öğrenci başvurularının alınması : 15-22 HAZİRAN 2023

Kurs sınıflarının oluşturulması : 23-30 HAZİRAN 2023

Kursların Başlaması : 03 TEMMUZ 2023

Kursların Tamamlanması : 01 EYLÜL 2023

 


2023-2024 Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları ve Yaz Okulu e-Kılavuzu

 

Öğretmenler kurs başvurularını mebbis şifreleri ile yapacaklar.

Öğretmen başvurusu için tıklayınız!
 

Öğrenciler ise E-Okul bilgileri ile giriş yaparak kurs başvurusu yapabilecekler.

Öğrenci başvurusu için tıklayınız!

Gerekli Açıklamalar:

  • Kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin/kursiyerlerin devamları zorunludur. Kurslarda okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/5'ine devam etmeyen öğrencilerin devamsızlık sınırını aştığı dersten kurs kaydı silinir.

  • Öğrencilerin kurslara devam ve devamsızlıkları kurs merkezi müdürlüğünce yoklama defterine ve e-Kurs Modülüne işlenir. Sağlık raporuna dayalı hastalık, tabii afet, anne, baba ve kardeşlerden birinin ölümü gibi özürler sebebiyle oluşan devamsızlıklar bu kapsamda değerlendirilmez.

  • Kurslara devamları süresince kurs disiplinini ve işleyişini bozucu hâl ve hareketleri görülen öğrenci/kursiyerler hakkında, kayıtlı oldukları okulların/kurumların ilgili mevzuatına göre işlem yapılır. Gerektiğinde kursla ilişikleri kesilir.

  • Kurs merkezlerine; kendi öğrencileri öncelikli olmak üzere, komşu kayıt alanı veya diğer kayıt alanı içerisinde bulunan okullardan öğrenci kabul edilir.

  • Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler e-Kurs Modülü üzerinden e-Okul bilgileri ile ya da e-Devlet girişini kullanarak kurs başvurusu yapar.

  • Kurslar yıllık ve yaz dönemi olarak planlanır. Yıllık planlanan kursların eylül ayının son haftasında, yaz dönemi kurslarının ise temmuz ayının ilk haftasında başlatılması esastır. Yıllık açılan kurslar ders yılı sonuna kadar devam eder.

 

11.06.2023 1689

Kaynak: MEB